Vloerverwarming 24 volt

Omdat de CNT-IR vloerverwarming maar 0,5 mm dik is, wordt het veel toegepast bij de renovatie van oude gebouwen en bij nieuwbouw van woonhuizen en kantoren. Met onze vloerverwarming wordt de vloer gelijkmatig verwarmd tot circa 30°C. Onze vloerverwarming werkt op een vergelijkbare manier als die van een traditionele vloerverwarming met warm water of op elektriciteit. De installatie van ons systeem is alleen veel eenvoudiger en aanzienlijk goedkoper. Het systeem kan ook achteraf worden gemonteerd, wat bij traditionele vloerverwarmingen praktisch niet meer mogelijk is. Een ander voordeel is dat de Entrasol vloerverwarming zeer snel warm wordt en geen hinderlijk “na-ijl effect” kent. Daarnaast is het geen probleem als er doorheen geboord wordt; het systeem blijft eenvoudig intact!

Alle topvloeren die de fabrikant heeft aangeduid als “vloerverwarmingsgeschikt” en een warmtedoorgangsweerstand van minder dan 0,17 m2 K/W hebben, kunnen zonder problemen als vloerbedekking boven op onze vloerverwarmingssysteem worden gebruikt. Vooral parket, laminaat (zwevend of vast gemonteerd), linoleum en plavuizen zijn hiervoor geschikt. Topvloeren met geïntegreerde geluiddemping of tapijt dat geen warmte doorlaat, zijn niet geschikt. De optioneel meegeleverde bodemsensor, die in de bodem wordt geplaatst, bewaakt en bestuurt altijd de maximaal toegestane temperatuur van de bodem. Om uw ruimtes behaaglijk te verwarmen, adviseren wij om energiewaarden op te vragen. Afhankelijk van deze waardes en uw warmtebehoefte, kan eenvoudig berekend worden hoeveel vermogen er nodig is om een comfortabele temperatuur te creëren. Over het algemeen betekent dit dat er op 80% van het vrije vloeroppervlak (waar geen meubels op staan) warmtebanen worden aangelegd.
COMFORTABEL EN GEZOND
Net als zonnestralen warmt de stralingswarmte het oppervlak van de objecten in de ruimtes gelijkmatig op. Een eenvoudig voorbeeld laat zien hoe dat werkt: Stelt u zich een relatief koude dag in de buitenlucht voor. Eerst bent u in de schaduw en daarna in de zon. De warmte van de zonnestralen is meteen voelbaar en zeer aangenaam op de huid, hoewel de omgevingstemperatuur niet is veranderd. De CNT-IR verwarmingssystemen verwarmen eigenlijk op dezelfde manier als de zon. Daardoor worden comforttemperaturen sneller bereikt.

Met infrarood warmte voelen mensen zich al bij kamertemperaturen van 18 tot 20°C comfortabel. Dit is ook goed voor de gezondheid: de kamerlucht blijft koel, is niet droog en wordt niet omhoog gestuwt. Er ontstaat een aangenaam binnenklimaat, waar iedereen profijt van heeft maar waardoor vooral ook mensen met een allergie vrijer kunnen ademen. Infrarood verwarming zorgt voor een gelijkmatige verwarming van de muren en voorwerpen in de gehele ruimte. Hierdoor wordt condensvorming voorkomen. Dat betekent dat er geen voedingsbodem is voor schimmel en dat vochtige muren snel droog worden.

Vrijblijvende afspraak?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw project of bedrijf?
Wij komen graag langs om een demonstratie te geven.

Handelsweg 9a
7161 BW Neede, The Netherlands
085 – 047 16 34
info@entrasol.nl
www.entrasol.nl

Bekijk nu onze standaardpakketten met prijzen.